Sinteză activitate 6.05.2016

 

SERVICIUL ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ

În perioada 29.04.2016-05.05.2016, au fost înregistrate 41 de sesizări. Polițiștii locali din cadrul Serviciului au legitimat, în acest interval, 224 de persoane și au asigurat protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Mai mult, polițiștii locali asigură un climat de siguranță publică în imediata apropiere a instituțiilor de învățământ și pe durata audiențelor ce au loc la Primăria Municipiului Târgoviște, dar monitorizează și locuri de joacă din municipiu.

În fiecare duminică, polițiștii locali din cadrul Serviciului asigură ordinea și liniștea publică în Piața Bărăției și la Obor. De asemenea, în Piața 1 Mai din Târgoviște, polițiștii locali îi însoțesc pe lucrătorii Pieței atunci când colectează taxele pentru plata tarabelor.

Patrule ale Serviciului Ordine și Liniște Publică au menținut un climat de siguranță publică pe durata evenimentelor religioase din perioada Sărbătorilor Pascale, au fost prezente la Calea Luminii, dar și la Slujba de Înviere, potrivit planului comun de acțiune cu Poliția Municipiului Târgoviște

Serviciul Ordine și Liniște Publică a aplicat amenzi în valoare de 3.250 de lei.

SERVICIUL CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE

Conform protocolului de colaborare, începând cu 07.03.2016, în funcție de limita efectivelor disponibile, un polițist local din cadrul Serviciului Circulație (Poliția Locală) împreună cu un polițist din cadrul Biroului Rutier (Poliția Municipiului Târgoviște) formează un echipaj mixt, care acționează cu precădere pentru opriri și staționări neregulamentare.

Totodată, în perioada 29.04.2016-30.04.2016, echipaje mixte ale Serviciului Circulație și ale Biroului Rutier au acționat pentru fluidizarea și dirijarea traficului în municipiu, cu ocazia manifestărilor organizate în perioada Sărbătorilor de Paște.

Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a aplicat amenzi în valoare de 9.920 lei.

BIROUL CONTROL

COMPARTIMENTUL DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII ȘI AFIŞAJ STRADAL

Au fost verificate sesizările primite din partea cetăţenilor municipiului Târgovişte. Reprezentanţii Compartimentului au efectuat controale pentru identificarea aspectelor de nerespectare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi respectarea proiectului tehnic aprobat, identificarea lucrărilor cu caracter provizoriu, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame pe străzile: Calea București, Radu de la Afumați, Calea Domnească, Petru Cercel, Vasile Blendea, I.C. Brătianu, Ion Ciorănescu, Lt. Stancu Ion, Pandurilor, Luceafărului, Cezar Ivănescu, Virgil Drăghiceanu, Mihail Sadoveanu, Mihai Popescu, Constantin Brâncoveanu, Dâmboviței, Crângului, Silviu Stănculescu, Independenței, Stupilor, Înfrățirii, Matei Alexandru, Laura Stoica.

COMPARTIMENTUL PROTECȚIA MEDIULUI

Au fost efectuate acţiuni de control în Microraioane I, II, III, IV, V, precum şi în zonele limitrofe municipiului Târgovişte. Au fost controlate următoarele locaţii: zona malului drept al râului Ialomiţa, str. Popa Cornel, partea dreaptă a drumului de centură, în sensul de mers spre pasajul D.N. 7,  str. Nifon, str. Laminorului; Calea Ialomiţei; Șoseaua Găești; str. Petru Cercel; Calea Câmpulung. De asemenea, în urma controalelor, nu au fost identificate persoane/societăţi care să depoziteze în celelalte zone controlate. S-a monitorizat și str. Nifon pentru a nu apărea depozite necontrolate de deșeuri.

COMPARTIMENT ACTIVITĂŢI COMERCIALE

S-a acţionat conform O.G. nr. 99/2000, republicată, pentru verificarea societăţilor comerciale care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, obiectivul controlului fiind deţinerea autorizaţiei emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte.

Ca urmare a controlului anterior, două unităţi de alimentaţie publică au reînnoit autorizaţia eliberată de Primăria Municipiului Târgovişte pentru a desfăşura activitate de alimentaţie publică şi au achitat taxa aferentă.

S-a acţionat, potrivit  H.C.L. nr. 64/2002, completată şi modificată prin H.C.L nr. 44/2009, pe Bulevardul I.C. Brătianu şi pe Bulevardul Unirii, pentru depistarea comercianţilor care ocupă domeniul public ilegal (comerţ de întâmpinare şi ambulant). Comercianţii ambulanţi au fost dirijaţi către pieţe.

În total, în perioada 29.04.2016-05.05.2016, au fost aplicate amenzi în valoare de 13.170 de lei.