SINTEZĂ ACTIVITATE 4.11.2016

 

ERVICIUL ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ

În perioada 28.10.2016-03.11.2016, au fost înregistrate 63 de sesizări. Polițiștii locali din cadrul Serviciului au legitimat, în acest interval, 288 de persoane și au asigurat protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Mai mult, polițiștii locali asigură un climat de siguranță publică în imediata apropiere a instituțiilor de învățământ și pe durata audiențelor ce au loc la Primăria Municipiului Târgoviște, dar monitorizează și locuri de joacă din municipiu.

În fiecare duminică, polițiștii locali din cadrul Serviciului asigură ordinea și liniștea publică în Piața Bărăției și la Obor. De asemenea, în Piața 1 Mai din Târgoviște, polițiștii locali îi însoțesc pe lucrătorii Pieței atunci când colectează taxele pentru plata tarabelor.

În plus, polițiștii locali au fost prezenți în săptămâna 31.10.2016 – 4.11.2016 la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, acolo unde s-au întâlnit cu elevii și au purtat discuții pe linia prevenirii violenței și a delincvenței juvenile.

Serviciul Ordine și Liniște Publică a aplicat amenzi în valoare de 9.860 de lei.

SERVICIUL CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE

Au fost primite 18 sesizări prin Dispecerat, cu privire la opriri neregulamentare. În acest sens, polițiștii locali au identificat conducătorii auto și au aplicat sancțiunile contravenționale conform normelor legale.

În data de 30.10.2016, polițiștii locali au fluidizat traficul rutier și au asigurat măsuri de ordine pe Bulevardul Carol I, acolo unde a fost organizat marșul “Colectiv”, în memoria celor decedați în gravul incendiu de anul trecut.

Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a aplicat amenzi în valoare de 22.425 de lei.

BIROUL CONTROL

COMPARTIMENTUL DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII ȘI AFIŞAJ STRADAL

Reprezentanţii Compartimentului au efectuat controale pentru identificarea aspectelor de nerespectare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi respectarea proiectului tehnic aprobat, identificarea lucrărilor cu caracter provizoriu, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame pe străzile: Dr. Marinescu, Calea Câmpulung, Aviator Negel, Poet Gr. Alexandrescu, Calea Domnească, Diţescu Stan, I.E. Florescu, I. C. Brătianu, Avram Iancu, Unirii, Moldovei, Petru Cercel, Basarabiei, Cetății, Stancu Ion, Nicolae Filipescu, 9 Mai, Boerescu Zaharia, Matei Vlădescu, Col. Băltărețu, Independenței, Regele Carol I, Iazului, Aleea Trandafirilor, Tudor Vladimirescu, Ciprian Porumbescu, Maior Eugen Brezișeanu, Libertăţii, Radu de la Afumaţi.

COMPARTIMENTUL PROTECȚIA MEDIULUI

De asemenea, au fost derulate acţiuni de control în Microraioanele XII, II și III, Cartier Priseaca, Sagricom și în zonele limitrofe municipiului Târgovişte în care se depozitează frecvent resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere. Au fost controlate următoarele locaţii: cartier Priseaca, zona malului drept al râului Ialomiţa, str. Popa Cornel, B-dul Eroilor, Pod Mihai Bravu, Șoseaua Găești, Calea Ialomiței, str. Nifon, str. Petru Cercel, str. Nifon, str. Magrini și Calea Câmpulung, str. Laminorului.

COMPARTIMENT ACTIVITĂŢI COMERCIALE

A fost organizată o acțiune, conform O.G. nr. 99/2000 republicată în 2007, pentru verificarea societăţilor comerciale care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, obiectivul controlului fiind deţinerea autorizaţiei emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte. În plus, s-a acţionat, potrivit  H.C.L nr. 64/2002, completată şi modificată prin H.C.L nr. 44/2009, pe Calea Domnească şi pe B-dul Unirii, pentru depistarea comercianţilor care ocupă domeniul public ilegal. Aceștia au fost dirijaţi către pieţe.

Biroul Control a aplicat amenzi în valoare de 2.000 de lei.

În total, în perioada 28.10.2016-03.11.2016, au fost aplicate amenzi în valoare de 34.285 de lei.