SINTEZĂ ACTIVITATE 23.12.2016

 

SERVICIUL ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ

În perioada 16.12.2016-22.12.2016, au fost înregistrate 33 de sesizări. Polițiștii locali din cadrul Serviciului au legitimat, în acest interval, 181 de persoane și au asigurat protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Mai mult, polițiștii locali asigură un climat de siguranță publică în imediata apropiere a instituțiilor de învățământ și pe durata audiențelor ce au loc la Primăria Municipiului Târgoviște, dar monitorizează și locuri de joacă din municipiu.

În fiecare duminică, polițiștii locali din cadrul Serviciului asigură ordinea și liniștea publică în Piața Bărăției și la Obor. De asemenea, în Piața 1 Mai din Târgoviște, polițiștii locali îi însoțesc pe lucrătorii Pieței atunci când colectează taxele pentru plata tarabelor.

Serviciul Ordine și Liniște Publică a aplicat amenzi în valoare de 550 de lei.

SERVICIUL CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE

Au fost primite 12 sesizări prin Dispecerat, cu privire la opriri neregulamentare. În acest sens, polițiștii locali au identificat conducătorii auto și au aplicat sancțiunile contravenționale conform normelor legale.

În data de 16.12.2016, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au acționat împreună cu lucrătorii Biroului Rutier pentru fluidizarea și dirijarea traficului rutier, măsuri necesare pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de sosirea lui Moș Crăciun (Parada lui Moș Crăciun).

Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a aplicat amenzi în valoare de 9.450 de lei.

BIROUL CONTROL

COMPARTIMENTUL DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII ȘI AFIŞAJ STRADAL

Reprezentanţii Compartimentului au efectuat controale pentru identificarea aspectelor de nerespectare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi respectarea proiectului tehnic aprobat, identificarea lucrărilor cu caracter provizoriu, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame pe străzile: B-dul Eroilor, Petru Cercel, Pandurilor, Luceafărului, Cronicarilor, Mihail Sadoveanu, Mihai Popescu, Col. Marin Stănescu, Silviu Stănculescu, Matei Alexandru, George Cair, Calea Ialomiţei, Crizantemei, Înfrăţirii, Şoseaua Găeşti, Răsăritului, I.E. Florescu, Lt. Stancu Ion.

COMPARTIMENTUL PROTECȚIA MEDIULUI

Au fost derulate acţiuni de control în Microraioanele  V, VI, VIII, XI și în zonele limitrofe municipiului Târgovişte în care se depozitează frecvent resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere. Au fost controlate următoarele locaţii: cartier Priseaca, zona malului drept al râului Ialomiţa, str. Popa Cornel, Bulevardul Eroilor, Pod Mihai Bravu, Șoseaua Găești, Calea Ialomiței, str. Petru Cercel, str. Nifon, str. Magrini.

COMPARTIMENT ACTIVITĂŢI COMERCIALE

A fost organizată o acțiune, conform O.G. nr. 99/2000 republicată în 2007, pentru verificarea societăţilor comerciale care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, obiectivul controlului fiind deţinerea autorizaţiei emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte. Două unităţi de alimentaţie publică, sancţionate în luna noiembrie, au intrat în legalitate.

În total, în perioada 16.12.2016-22.12.2016, au fost aplicate amenzi în valoare de 10.000 lei.