SINTEZĂ ACTIVITATE 15.05.2020

 

 SERVICIUL ORDINE, LINIȘTE PUBLICĂ ȘI PAZĂ

În perioada 08.05.2020-14.05.2020, au fost înregistrate 8 sesizări. Polițiștii locali din cadrul Serviciului au acționat sub coordonarea Poliției Municipiului Târgoviște, au verificat persoanele aflate în izolare, au legitimat 90 persoane și au identificat  2 persoane fără adăpost, care au fost predate Direcției de Asistență Socială.

Serviciul Ordine, Liniște Publică și Pază a aplicat amenzi în valoare de 4.100 de lei.

SERVICIUL CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE

În perioada 07.05.2020-14.05.2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au acționat împreună cu lucrătorii Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Rutier pe toată raza teritorială de competență a I.J.P. Dâmbovița. Au fost efectuate 4 filtre la toate intrările/ieșirile din oraș și au fost legitimate 59 persoane.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au acționat pentru fluidizarea traficului în zonele unde au fost efectuate lucrări la infrastructura rutieră.

Serviciul Circulație a aplicat amenzi în valoare de 290 lei.

BIROUL CONTROL

COMPARTIMENTUL DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII ȘI AFIŞAJ STRADAL

Reprezentanţii Compartimentului au efectuat controale pentru identificarea aspectelor de nerespectare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi respectarea proiectului tehnic aprobat, identificarea lucrărilor cu caracter provizoriu, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame pe străzile: Calea București, Barbu Lăutaru, Radu de la Afumați, Calea Domnească, Laminorului, Vasile Blendea, I. C. Brătianu, Ion Ciorănescu, Petru Cercel, Pandurilor, Luceafărului, Cronicarilor, Crăiţelor, Mihail Sadoveanu, Mihai Popescu, Col. Marin Stănescu, Matei Alexandru, Laura Stoica, George Cair, Calea Ialomiţei, Vlad Ţepeş, Şoseaua Găeşti, I.E. Florescu, Ionel Fernic, Stoica Ludescu, Vidin, Legumelor, Porumbeilor, Calea Ploieşti, 8 Martie, Nifon, Smârdan, Oilor, Ion Barbu, Fructelor, Silviu Stănculescu, Înfrățirii, Crizantemei, Crângului, Sârbilor, Prisecii, Soarelui, 1 Mai.

De altfel, au fost verificate și soluționate sesizările primite din partea cetăţenilor municipiului.

COMPARTIMENTUL PROTECȚIA MEDIULUI

În perioada 07.05.2020 – 14.05.2020, au fost efectuate controale în Microraioanele VIII, IX, XI, XII, Aleea Trandafirilor și Cartierele CFR șu Sagricom, prin care au fost verificate măsurile de salubrizare a străzilor, a căilor de acces, a zonelor verzi, a rigolelor şi existenţa depozitelor necontrolate de deşeuri şi a bunurilor abandonate pe domeniul public. În urma controlului efectuat, au fost luate măsuri pentru ca normele legale să fie respectate.

Totodată, au fost întreprinse acţiuni de control în următoarele zonele limitrofe municipiului Târgovişte în care se depozitează frecvent resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere: Calea Ialomiței, Bulevardul Eroilor, str. Petru Cercel, Şoseaua Găeşti, str. Nifon, str. Laminorului, str. Popa Cornel și str. Gării.

De altfel, în vederea respectării prevederilor legale privind condiţiile de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere, au fost verificare platformele cu eurocontainere din zonele mai sus menționate, dar și graficul de colectare pentru a nu exista abateri.

COMPARTIMENTUL ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Polițiștii locali au acționat  pe raza Municipiului Târgoviște pentru verificarea aplicării măsurilor de primă urgență care privesc aglomerările de persoane prevăzute de Ordonanțele Militare, prin instituirea stării de urgență la nivel național pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Conform Ordonanței Militare nr. 2/2020, a fost verificată aplicarea măsurii de suspendare temporară a activității de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își  desfășoară activitatea mai mulți operatori.

S-a acţionat, potrivit  H.C.L. nr. 477/2008, completată şi modificată prin H.C.L. nr. 44/2009, pe Str. Radu cel Mare, B-dul Unirii, Șos. Găești, Str. T. Vladimirescu, Str. C. Brâncoveanu în vederea monitorizării comerţului de întâmpinare şi comerţului ambulant. Comercianții ambulanți au fost îndrumați către piețele din Municipiu și a fost restrâns comerțul de întâmpinare cu legume-fructe.

De asemenea, au fost efectuate verificări în piețele agroalimentare din Municipiul Târgoviște, conform Ordonanței Militare nr. 8/2020, dar și pentru pentru aplicarea măsurilor privind respectarea distanțării sociale și obligația comercianților de a purta măști și mănuși.

Biroul Control a aplicat amenzi în valoare de 2.400 lei.

În total, în perioada 07.05.2020 – 14.05.2020, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 6.790 lei.