Sinteză activitate 15.04.2016

 

SERVICIUL ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ

În perioada 08.04.2016-14.04.2016, au fost înregistrate 48 de sesizări. Polițiștii locali din cadrul Serviciului au legitimat, în acest interval, 320 de persoane și au asigurat protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Mai mult, polițiștii locali asigură un climat de siguranță publică în imediata apropiere a instituțiilor de învățământ și pe durata audiențelor ce au loc la Primăria Municipiului Târgoviște, dar monitorizează și locuri de joacă din municipiu.

În fiecare duminică, polițiștii locali din cadrul Serviciului asigură ordinea și liniștea publică în Piața Bărăției și la Obor. De asemenea, în Piața 1 Mai din Târgoviște, polițiștii locali îi însoțesc pe lucrătorii Pieței atunci când colectează taxele pentru plata tarabelor.

Serviciul Ordine și Liniște Publică a aplicat amenzi în valoare de 7.240 de lei.

SERVICIUL CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE

Conform protocolului de colaborare, începând cu 07.03.2016, în funcție de limita efectivelor disponibile, un polițist local din cadrul Serviciului Circulație (Poliția Locală) împreună cu un polițist din cadrul Biroului Rutier (Poliția Municipiului Târgoviște) formează un echipaj mixt, care acționează cu precădere pentru opriri și staționări neregulamentare.
În data de 11.04.2016, Poliția Locală Târgoviște prin Serviciul Circulație a demarat o acțiune de verificare a modului în care sunt respectate normele privind parcarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap. Până în data de 14.04.2016, au fost sancționați 16 conducători auto.
Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a aplicat amenzi în valoare de 17.635 lei.

BIROUL CONTROL

COMPARTIMENTUL DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII ȘI AFIŞAJ STRADAL

Au fost verificate sesizările primite din partea cetăţenilor municipiului Târgovişte. Reprezentanţii Compartimentului au efectuat controale pentru identificarea aspectelor de nerespectare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi respectarea proiectului tehnic aprobat, identificarea lucrărilor cu caracter provizoriu, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame pe străzile: Calea București, Radu de la Afumați, Calea Domnească, Petru Cercel, Vasile Blendea, I.C. Brătianu, Ion Ciorănescu, Lt. Stancu Ion, Pandurilor, Luceafărului, Cezar Ivănescu, Dr. Marinescu, Aleea Trandafirilor, Poet Gr. Alexandrescu, Cetății, Dâmboviței, Crângului, Silviu Stănculescu, Coconilor, Stupilor, Înfrățirii, Dr. Leo Plângă.

COMPARTIMENTUL PROTECȚIA MEDIULUI

Au fost efectuate acţiuni de control în Cartier Priseaca şi Microraioanele I, II, III, IV precum şi în zonele limitrofe municipiului Târgovişte. Au fost verificate următoarele locaţii: zona malului drept al râului Ialomiţa, str. Popa Cornel, partea dreaptă a drumului de centură în sensul de mers spre pasajul DN 71, str. Laminorului, Calea Ialomiţei, Bulevardul Eroilor, Şoseaua Găeşti, str. Petru Cercel, Calea Câmpulung.

COMPARTIMENT ACTIVITĂŢI COMERCIALE

S-a acţionat conform O.G. nr. 99/2000, republicată în 2007, pentru verificarea societăţilor comerciale care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, obiectivul controlului fiind deţinerea autorizaţiei emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte. În urma verificărilor efectuate, au fost depistate două societăţi comerciale care nu deţin autorizaţie emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte și au fost sancţionate contravenţional cu amendă. Totodată, o unitate de alimentaţie publică, depistată la controlul anterior fără autorizaţie pentru a desfăşura activitate de alimentaţie publică şi sancţionată contravenţional, a obţinut autorizaţia şi a achitat taxa aferentă. În plus, ca urmare a controlului anterior, două unităţi de alimentaţie publică au reînnoit autorizaţia pentru a desfăşura activitate de alimentaţie publică şi au achitat taxa aferentă anului 2016.

Biroul Control a aplicat amenzi în valoare de 1.700 de lei.

În total, în perioada 08.04.2016-14.04.2016, au fost aplicate amenzi în valoare de 26.575 de lei.