SINTEZĂ ACTIVITATE 1.07.2016

 

SERVICIUL ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ

În perioada 24.06.2016-30.06.2016, au fost înregistrate 41 de sesizări. Polițiștii locali din cadrul Serviciului au legitimat, în acest interval, 368 de persoane și au asigurat protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Mai mult, polițiștii locali asigură un climat de siguranță publică în imediata apropiere a instituțiilor de învățământ și pe durata audiențelor ce au loc la Primăria Municipiului Târgoviște, dar monitorizează și locuri de joacă din municipiu.

În fiecare duminică, polițiștii locali din cadrul Serviciului asigură ordinea și liniștea publică în Piața Bărăției și la Obor. De asemenea, în Piața 1 Mai din Târgoviște, polițiștii locali îi însoțesc pe lucrătorii Pieței atunci când colectează taxele pentru plata tarabelor.

Serviciul Ordine și Liniște Publică a aplicat amenzi în valoare de 4.750 de lei.

SERVICIUL CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE

Au fost asigurate măsuri de dirijare și fluidizare a traficului rutier în municipiu, iar conform protocolului de colaborare, începând cu 07.03.2016, în funcție de limita efectivelor disponibile, un polițist local din cadrul Serviciului Circulație (Poliția Locală) împreună cu un polițist din cadrul Biroului Rutier (Poliția Municipiului Târgoviște) formează un echipaj mixt, care acționează cu precădere pentru opriri și staționări neregulamentare.
 În data de 29.06.2016, polițiștii locali au constatat faptul că un conducător auto nu a respectat semnificația indicatorului ACCESUL INTERZIS, montat în mod corespunzător și la loc vizibil la începutul sectorului de drum pe str. Dr. Marinoiu. La efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto a demarat în trombă pe Calea Domnească, pe Bulevardul Libertății și apoi pe gang Independența. În cele din urmă, conducătorul auto a fost legitimat și sancționat contravențional pentru fapta săvârșită. Deoarece acesta emana halenă alcoolică și avea un comportament dezorientat, au fost anunțați lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost predată organelor competente pentru continuarea cercetărilor.
Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a aplicat amenzi în valoare de 20.505 de lei.

BIROUL CONTROL

COMPARTIMENTUL DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII ȘI AFIŞAJ STRADAL

Au fost verificate sesizările primite din partea cetăţenilor municipiului Târgovişte. Reprezentanţii Compartimentului au efectuat controale pentru identificarea aspectelor de nerespectare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi respectarea proiectului tehnic aprobat, identificarea lucrărilor cu caracter provizoriu, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame pe străzile: Dr. Marinescu, Mihail Sadoveanu, Mihai Popescu, Constantin Brâncoveanu, Calea Domnească, Petru Cercel, Dr. Dumitru Oprescu, I.C. Brătianu, Nicolin Ion, Unirii, Moldovei, Berzei, Basarabiei, Cetății, Stancu Ion, Nicolae Filipescu, 9 Mai, Boerescu Zaharia, Matei Vlădescu, Col. Băltărețu, Independenței, Regele Carol I, Avram Iancu, Calea Câmpulung, Aleea Trandafirilor, Tudor Vladimirescu, Aviator Negel, Ciprian Porumbescu, Maior Eugen Brezișeanu.

COMPARTIMENTUL PROTECȚIA MEDIULUI

Au fost efectuate acţiuni de control în Microraioanele II, III, IV, V, , precum şi în zonele limitrofe municipiului Târgovişte în care se depozitează frecvent resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere. Au fost controlate următoarele locaţii: zona malului drept al râului Ialomiţa, str. Popa Cornel, zona Pod Teiș, Calea Ialomiței, str. Nifon, Bulevardul Eroilor; Șoseaua Găești; str. Petru Cercel; Calea Câmpulung.

În data de 24.06.2016, reprezentanţii Compartimentului Mediu împreună cu reprezentanţii Compartimentului Activităţi Comerciale au organizat acţiuni de control la unităţile de alimentaţie publică din zona Centrului Vechi.

De asemenea, s-au efectuat acţiuni de control în zona Complexului de Natație, pentru a depista persoane fizice sau juridice, care abandonează deşeuri pe domeniul public.

COMPARTIMENT ACTIVITĂŢI COMERCIALE

S-a acţionat conform O.G. nr. 99/2000, republicată, pentru verificarea societăţilor comerciale care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, obiectivul controlului fiind deţinerea autorizaţiei emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte. S-au constatat următoarele: o unitate de alimentaţie publică nou înfiinţată deţine autorizaţie pentru a desfăşura activitate de alimentaţie publică, două societăţi comerciale care au fost sancţionate la controlul anterior s-au închis; o unitate a reînnoit autorizaţia şi a achitat taxa aferentă.

S-a acţionat, potrivit H.C.L nr. 64/2002, completată şi modificată prin H.C.L nr. 44/2009, pe B-dul I.C.Brătianu, B-dul Independenţei şi străzile adiacente pentru depistarea comercianţilor care ocupă domeniul public ilegal (comerţ de întâmpinare şi ambulant). Comercianţii ambulanţi au fost dirijaţi către pieţe.

Biroul Control a aplicat amenzi în valoare de 1.100 de lei.

În total, în perioada 24.06.2016-30.06.2016, au fost aplicate amenzi în valoare de 26.355 lei.