Sinteză activitate 1.04.2016

 

SERVICIUL ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ

În perioada 25.03.2016-31.03.2016, au fost înregistrate 30 de sesizări. Polițiștii locali din cadrul Serviciului au legitimat, în acest interval, 281 de persoane și au asigurat protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Mai mult, polițiștii locali asigură un climat de siguranță publică în imediata apropiere a instituțiilor de învățământ și pe durata audiențelor ce au loc la Primăria Municipiului Târgoviște, dar monitorizează și locuri de joacă din municipiu. Au fost organizate 3 acțiuni în dispozitiv cu Poliția Română și alte 3 cu Inspectoratul Județean de Jandarmi.

În fiecare duminică, polițiștii locali din cadrul Serviciului asigură ordinea și liniștea publică în Piața Bărăției și la Obor. De asemenea, în Piața 1 Mai din Târgoviște, polițiștii locali îi însoțesc pe lucrătorii Pieței atunci când colectează taxele pentru plata tarabelor.

Serviciul Ordine și Liniște Publică a aplicat amenzi în valoare de 5.555 de lei.

SERVICIUL CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE

Conform protocolului de colaborare, începând cu 07.03.2016, în funcție de limita efectivelor disponibile, un polițist local din cadrul Serviciului Circulație (Poliția Locală) împreună cu un polițist din cadrul Biroului Rutier (Poliția Municipiului Târgoviște) formează un echipaj mixt, care acționează cu precădere pentru opriri și staționări neregulamentare.
În data de 25.03.2016, au fost asigurate măsuri de fluidizare a traficului rutier la un accident cu victimă pe Calea Domnească, ulterior, la desfășurarea meciurilor desfășurate la Sala Sporturilor. Pe 26.03.2016, polițiștii locali au acționat împreună cu lucrătorii Poliției Municipiului Târgoviște la Marșul Asociației Studenților Creștini Ortodocși, iar pe 28.03.2016, au fluidizat și dirijat traficul rutier în sensul giratoriu din intersecția străzilor Lt. Stancu Ion cu I.C. Brătianu, acolo unde Compania de Apă a efectuat lucrări.
Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a aplicat amenzi în valoare de 13.485 lei.

BIROUL CONTROL

COMPARTIMENTUL DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII ȘI AFIŞAJ STRADAL

Au fost verificate sesizările primite din partea cetăţenilor municipiului Târgovişte. Reprezentanţii Compartimentului au efectuat controale pentru identificarea aspectelor de nerespectare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi respectarea proiectului tehnic aprobat, identificarea lucrărilor cu caracter provizoriu, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame pe străzile: Calea Ploiești, Radu Popescu, Valul Cetății, Dr. Oprescu Dumitru, Matei Basarab, Cretzulescu, Calea Domnească, Eroilor, Soroca, Tudorică Popescu, Pr. Toma Georgescu, Popa Șapcă, Constantin Brâncoveanu, Diaconu Coresi, Mr. Brăzișeanu, Pârvan Popescu, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Poet Gr. Alexandrescu, Justiției, Gimnaziului.

COMPARTIMENTUL PROTECȚIA MEDIULUI

Au fost efectuate acţiuni de control în Microraioanele IV ,V, VI, VII, zona centrală și în zonele limitrofe municipiului Târgovişte în care se depozitează frecvent resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere. Au fost controlate următoarele locaţii: zona malului drept al râului Ialomiţa, str. Popa Cornel, str. Laminorului, Calea Ialomiţei, str. Petru Cercel, Calea Câmpulung. Nu au fost identificate persoane/societăţi care să depoziteze în zonele controlate.

COMPARTIMENT ACTIVITĂŢI COMERCIALE

S-a acţionat conform O.G. nr. 99/2000, republicată în 2007, pentru verificarea societăţilor comerciale care desfăşoară activitate de alimentaţie publică, obiectivul controlului fiind deţinerea autorizaţiei emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte. În urma verificărilor efectuate, s-au constatat următoarele: a fost depistată o societate comercială  care desfăşoară activitate de alimentaţie publică  fără să deţină autorizaţie emisă în acest sens de Primăria Municipiului Târgovişte și a fost sancţionată contravenţional  cu amendă. O altă unitate de alimentaţie publică, depistată la începutul lunii martie fără autorizaţie pentru a desfăşura activitate de alimentaţie publică şi sancţionată contravenţional, a obţinut autorizaţia şi a achitat taxa aferentă.

De altfel, ca urmare a controlului anterior, două unităţi de alimentaţie publică au reînnoit autorizaţia pentru a desfăşura activitate de alimentaţie publică eliberată de Primăria Municipiului Târgovişte şi au achitat taxa aferentă anului 2016.

Biroul Control a aplicat amenzi în valoare de 2.950 de lei.

În total, în perioada 25.03.2016-31.03.2016, au fost aplicate amenzi în valoare de 21.990 de lei.