Ședință de lucru și măsuri de siguranță în anul școlar 2015-2016

 

Reprezentanții Poliției Locale Târgoviște au luat parte la ședința Grupului de Lucru pentru Asigurarea Protecției Unităților Școlare, a Siguranței Elevilor și a Personalului Didactic. Întrunirea a avut loc la Instituția Prefectului Dâmbovița.

Poliția Locală Târgoviște are în responsabilitate un număr de 40 de unități de învățământ monitorizate prin sisteme electronice antiefracție, iar pentru 13 dintre acestea se asigură patrule, zilnic, în imediata apropiere.

Obiective pentru anul școlar 2015-2016:

 -Se vor reactualiza protocoalele de cooperare cu toate instituțiile de învățământ de pe raza municipiului aflate în răspundere directă.

-Se va continua activitatea de asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică în imediata apropiere a unităților de învățământ, prin distribuirea zilnică a patrulelor și echipajelor, în orarul stabilit de comun acord cu fiecare instituție de învățământ și în funcție de necesitățile reale. De asemenea, se va realiza fluidizarea traficului în zona adiacentă Școlii Nr. 2 de pe Calea Domnească și în imediata apropiere a unităților de învățământ de pe Bulevardul Unirii (zona Liceelor Nr.3, Nr.4 și Seminarul Teologic).

– Se va eficientiza colaborarea între instituții, pe linia identificării și supravegherii elevilor “problemă” (cu referire directă la absenteismul nemotivat și repetat, la consumul de alcool, la actele de violență și apartenența la grupări sau găști de cartier)

-Se va coopera cu Poliția Municipiului Târgoviște și cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița pentru un schimb permanent de date și informații cu privire la persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale sau care pot deveni victime ale acestora

-Se vor efectua analize, periodic, ale situațiilor din anumite zone și în funcție de evoluția evenimentelor petrecute, se vor dispune noi măsuri de siguranță

-Vor fi asigurați, în continuare, la dispoziția Poliției Municipiului Târgoviște polițiști locali, care vor participa zilnic la misiunile de patrulare și asigurare a ordinii și liniștii publice.

 Planul de măsuri de ordine publică este reactualizat în permanență în funcție de necesitate în vederea realizării unui climat de liniște și siguranță în municipiu..