INFORMARE 8.03.2021

 

În perioada 05.03.2021-07.03.2021, efectivele de polițiști locali din cadrul Serviciilor Ordine, Liniște Publică și Pază și Circulație pe Drumurile Publice au desfășurat mai multe acțiuni pe raza municipiului, urmărindu-se în principal prevenirea comiterii de fapte ce aduc atingere ordinii și siguranței publice pe toate palierele de activitate.

Astfel, pe linia respectării normelor de conviețuire socială, au fost constatate și sancționate cu amendă contravențională 31 de fapte în cuantum total de 7.490 lei. Pe categorii de fapte, acestea s-au încadrat la: apelarea la mila publicului în zona centrelor comerciale de către persoane fără ocupație (chiar și minori, unii dintre ei manifestându-se violent), consum de alcool pe domeniul public, activități de comerț neautorizat stradal (ambulant), poluarea mediului înconjurător prin arderea de deșeuri, nerespectarea măsurilor de protecție și siguranță sanitară colectivă, refuzul furnizării de date personale în vederea identificării la solicitarea agenților de poliție locală.

Pe linia nerespectării normelor în vigoare privind oprirea/staționarea neregulamentară, în perioada amintită, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în sumă totală de 4.785 lei.

Poliția Locală Târgoviște lansează un nou apel către cetățenii municipiului de a respecta normele de conviețuire socială precum și legislația privind siguranța rutieră și pietonală.