INFORMARE 27.06.2019

 

Poliția Locală Târgoviște desfășoară, în această perioadă, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin acestora în ceea ce privește normele de curățenie în municipiu. Mai exact, polițiștii locali distribuie târgoviștenilor flyere prin care le aduce la cunoștință faptul că “aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum și în alte locuri publice, a reziduurilor menajere și vegetale, a molozului și a altor reziduuri, a bunurilor materiale de orice fel (…) constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei, conform Regulamentului de aplicare a OG nr. 21/2002, privind normele de gospodărire comunală, republicat în baza HCL nr 477/2008.

De asemenea, potrivit aceluiași Regulament, distrugerea sau deteriorarea prin lovire sau incendiere a europubelelor, coşurilor de gunoi, băncilor, indicatoarelor de circulaţie, panourilor de afişaj, refugiilor de călători, pieselor din locurile de joacă pentru copii şi a altor asemenea dotări amplasate pe domeniul public, se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei, dacă fapta nu îndeplinește condițiile constitutive ale unei infracțiuni.”

Totodată, în cadrul acestei campanii, cetățenii sunt informați și cu privire la normele ce trebuie respectate de către deținătorii de animale de companie. Astfel, “potrivit dispozițiilor legale, însoțitorii câinilor au obligația ca în locurile publice să supravegheze animalele de companie și să le țină în lesă, indiferent de mărime. Pentru câinii de talie mare sau încadrați în categoriile de câini periculoși este OBLIGATORIE botnița.

De asemenea, însoțitorii vor avea asupra lor carnetul de sănătate al animalului, dar și măturică, pungă și mănuși în vederea colectării excrementelor.

Poliția Locală vă atrage atenția că nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei, cf. H.C.L nr. 9/2016.