INFORMARE 26.03.2021

 

         
În zilele de 24.03.2021 și 25.03.2021, efectivele de polițiști locali din cadrul Poliției Locale au efectuat mai multe acțiuni pe raza municipiului, fiind vizate în principal aspecte și abateri de la normele de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectarea măsurilor sanitare și de distanțare impuse de actuala stare de alertă, consumul de alcool pe domeniul public, curățenia spațiilor și locurilor amenajate din patrimoniul public, nesupravegherea animalelor de companie, actele de cerșetorie, vagabondajul, comerțul ambulant neautorizat, nerespectarea legislației în vigoare referitoare la oprirea și staționarea neregulamentară în municipiu, alte aspecte interes ce privesc siguranța cetățenilor și ordinea publică.
Astfel, pe linia menținerii ordinii, liniștii publice și suranței cetățenilor, au fost constatate 16 fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială ( tulburarea ordinii și liniștii publice, adresarea de injurii, cerșetorie, consum de alcool pe domeniul public), fiind aplicate tot atâtea sancțiuni cu amendă contravențională, conform Legii nr. 61/1991, republicată, în valoare totală de 3.600 lei. Au fost aplicate, de asemenea, 2 sancțiuni cu amendă contravențională în sumă de 200 lei, conform HCL nr. 9/2016, pentru lăsarea în libertate fără supraveghere a animalelor de companie. Pentru conducerea atelajelor trase de animale pe arterele rutiere din municipiu, au fost aplicate 2 sancțiuni cu amendă, în valoare de 200 lei, conform HCL nr. 251/2004.
Pentru nerespectarea măsurilor sanitare de distanțare și sănătate publică, au fost aplicate, conform Legii nr. 55/2020, 5 sancțiuni cu amendă contravențională, în cuantum de 2.500 lei, iar o persoană a fost avertizată în scris, pentru portul necorespunzător al măștii de protecție.
La regimul circulației pe drumurile publice, au fost constatate, conform OUG nr. 195/2002, 14 fapte contravenționale de nerespectare a prevederilor legale și față de care s-a luat măsura sancționării cu amendă, în valoare totală de 3.625 lei (oprirea sau staționarea autovehiculelor, în alte locuri decât cele stabilite prin lege și nerespectarea marcajelor).
În ceea ce privește respectarea curățeniei pe domeniul public și protecția împotriva poluării mediului, conform HCL nr. 64/2002, au fost constatate 2 abateri și s-au aplicat sancțiuni cu amendă contravențională, în valoare totală de 200 lei (arderea de materiale plastice și cabluri pe domeniul public).
De asemenea, au fost sancționate contravențional, cu amendă de 200 lei, 2 persoane care desfășurau acte de comerț ambulant neautorizat, pe domeniul public și în imediata apropiere a unor centre comerciale din municipiul Târgoviște.
În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 57 de persoane, iar față de 43 de persoane au fost luate măsuri de sancționare contravențională conform legislației în vigoare, pentru diverse abateri și încălcări ale normelor de conviețuire socială pe raza municipiului.
Poliția Locală Târgoviște recomandă cetățenilor din municipiu să dea dovadă de civism și colaborare în respectarea normelor de conviețuire socială, pentru menținerea astfel, a unui climat de ordine, siguranță, curățenie și sănătate publică generală pentru toată comunitatea.
Vă mulțumim !

Pentru sesizări, apelați cu încredere Dispeceratul instituției la nr. de telefon: 0245/921; 0785.212.904 sau 0731.327.436.