INFORMARE 23.06.2021

 

În perioada 17 – 21 iunie 2021, efectivele de polițiști locali din cadrul Poliției Locale Târgoviște au efectuat mai multe acțiuni și controale pe raza municipiului Târgoviște, urmărindu-se îndeosebi aspectele ce privesc siguranța cetățenilor, ordinea și liniștea publică, respectarea normelor de conviețuire socială, sănătatea publică și igiena comunitară.

Astfel, în cadrul acțiunilor și controalelor efectuate, au fost verificate unele sesizări primite din partea cetățenilor, dar au existat și situații în care polițiștii locali s-au sesizat din oficiu,  atunci când au existat încălcări ale prevederilor legale de către persoane fizice sau juridice, din domenii precum: Disciplina în Construcții și afișaj  stradal, Protecția mediului, Activități comerciale. În urma celor constatate, conform prevederilor legale în vigoare, polițiștii locali din cadrul Biroului Control au aplicat mai multe sancțiuni cu amendă contravențională, după cum urmează:

  • 3 fapte constatate ce au privit efectuarea unor construcții și amenajări fără a se deține o autorizație în acest sens, au fost sancționate cu amendă în valoare totală de 7.000 lei, conform Legii nr. 50/1991 actualizată;
  • Pe linia Protecției Mediului înconjurător, în cadrul controalelor efectuate de către lucrătorii din cadrul compartimentului de specialitate, a fost constatată o faptă de încălcare a normelor legale, fiind aplicată o sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 2.000 lei, conform H.C.L. nr. 477/2008;
  • În ceea ce privește activitatea comercială desfășurată de societățile comerciale, s-au constatat 2 situații în care administratorii respectivelor societăți nu respectau întocmai modalitatea de expunere a mărfurilor comercializate, motiv pentru care au fost avertizați în scris pentru a remedia situația cât mai repede.
  • Pe linia comerțului ambulant neautorizat, au fost întreprinse acțiuni în mai multe zone ale municipiului, fiind vizați acei comercianți care expun la vânzare pe domeniul public, mai ales în această perioadă estivală, produse alimentare ce nu prezintă un certificat de garanție și un aviz de calitate din partea organelor de specialitate (cu precădere brânzeturi și lactate, alte produse de origine animală). Persoanele depistate au fost sancționate cu amendă contravențională în valoare totală de 2.000 lei, conform prevederilor H.C.L. nr. 477/2008.

În perioada menționată, au fost întreprinse acțiuni constante pe raza de competență de către efectivele de ordine publică și circulație, atât ziua cât și noaptea, pentru prevenirea acelor fapte care aduc atingere ordinii și liniștii publice și a climatului de siguranță și calm al cetățenilor.

  • 36 de persoane au fost sancționate contravențional, conform Legii nr. 61/1991 actualizată, cu amendă în valoare totală de 3.050 lei,  pentru fapte ce au vizat consumul de alcool pe domeniul public, tulburarea ordinii și liniștii publice, adresarea de injurii, aruncarea de resturi alimentare și gunoaie în incinta unor spații amenajate (parcuri și locuri de joacă), lăsarea în libertate pe domeniul public a unor animale de tracțiune, ruperea și tăierea neautorizată de arbori pe domeniul public, fumatul în alte locuri decât cele stabilite prin lege.
  • La regimul circulației pe drumurile publice, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au aplicat conducătorilor auto depistați 43 de sancțiuni cu amendă contravențională în valoare de peste 18.000 lei, precum și 40 de avertismente scrise, pentru încălcarea legislației în vigoare și a regulilor ce privesc oprirea, staționarea și parcarea neregulamentară pe domeniul public.

Dorim să-i informăm pe toți cetățenii municipiului că astfel de acțiuni se vor desfășura constant de către efectivele Poliției Locale Târgoviște,  pentru asigurarea unui climat de liniște și calm, ordine și siguranță, curățenie și sănătate publică.

Pentru aceste motive dorim ca târgoviștenii să înțeleagă că responsabilitatea respectării normelor de conviețuire socială într-o comunitate este individuală și obligatorie pentru fiecare dintre noi.

Vă mulțumim pentru înțelegere și spiritul civic demonstrat!

Suntem la dispoziția cetățenilor 24/24 ore. Apelați cu încredere Dispeceratul nostru, la numerele de telefon: 0245/921; 0785.212.904 sau 0731.327.436.