INFORMARE 22.02.2021

 

Poliția Locală Târgoviște vă informează că, în ultimele 3 zile, în cadrul activităților specifice, a desfășurat acțiuni preventive pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță a cetățenilor.

Pe linia menținerii ordinii și liniștii publice, au fost constatate 22 de fapte contravenționale, din care 18 au fost sancționate cu amendă în valoare de 4.250 lei.

De altfel, în seara zilei de 19.02.2021, în jurul orei 20:00, echipajele de ordine publică ale Poliției Locale au fost solicitate și au intervenit împreună cu Poliția Municipiului Târgoviște pentru aplanarea unei altercații iscată între mai mulți tineri asupra cărora au fost găsite arme albe de tip baionetă militară. În cauză, cercetările au fost preluate de către organele competente, în vederea soluționării și stabilirii vinovăției pentru fiecare participant la scandal.

De asemenea, în data de 20.02.2021, în jurul orei 19:50, Poliția Locală Târgoviște a fost sesizată telefonic de o persoană cu privire la existența unei genți de mână cu mai multe bunuri personale în interior, uitată într-un mijloc de transport în comun. În urma verificărilor efectuate, în jurul orei 20.30, a fost identificată persoana în cauză, G.M.G, de 38 de ani din comuna Dragomirești, căreia i-au fost predate bunurile în totalitate, precum și suma de 1.095 lei, pe care o avea în geanta personală.

Efectivele de agenți din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au desfășurat activități de dirijare a traficului în municipiu cu ocazia mai multor lucrări de reparații în zona Pod Aleea Sinaia-Dedeman și în zona intersecției str. Lt. Stancu Ion- B-dul Independenței pe durata reconfigurării sistemului de semaforizare. Au fost aplicate 32 de sancțiuni la regimul circulației pentru nerespectarea regulilor de oprire/staționare și parcare, în sumă de 5.850 lei.

Pe linia nerespectării prevederilor legale din domeniul construcțiilor neautorizate, a fost constatată efectuarea unei lucrări fără Autorizație de Construire, pentru care s-a dispus măsura sancționării cu amendă de 1.000 lei. Au fost desfășurate, totdată, acțiuni pe linia protecției mediului și deversării necontrolate de deșeuri pe domeniul public și în ceea ce privește hrănirea animalelor fără stăpân în locuri publice, identificarea acestora și transportul lor în adăposturi amenajate, de către Serviciul de Ecarisaj.

Pe timpul nopții, au fost intensificate măsurile de patrulare ale echipajelor în zonele și sectoarele de interes cu risc mai ridicat de infracționalitate.