INFORMARE 21.01.2021

 

          Poliția Locală Târgoviște vă informează că, în data de 20.01.2021, a continuat acțiunile preventive și de constatare pe raza municipiului Târgoviște, fiind vizate menținerea ordinii și liniștii publice pentru cetățeni, siguranța circulației pe drumurile publice pentru participanții la trafic, efectuarea de construcții sau amenajări fără autorizație, poluarea mediului înconjurător și deversarea necontrolată a deșeurilor, precum și desfășurarea de activități comerciale ambulante și neautorizate.

           În urma acțiunilor desfășurate pe parcursul zilei, au fost constatate și sancționate conform legislației în vigoare 18 fapte contravenționale, cu amenzi în cuantum total de 4.200 lei, sancțiuni ce au fost aplicate pe toate domeniile de activitate menționate mai sus și aflate în sarcina Poliției Locale Târgoviște.

           Au fost verificate 28 de societăți comerciale de pe raza de competență, din punct de vedere al activităților specifice și al existenței contractelor de salubritate încheiate cu operatorii autorizați de colectare a deșeurilor. Polițiștii  locali din cadrul Biroului Control au aplicat 5 sancțiuni contravenționale.

          De asemenea, 8 persoane au fost sancționate contravențional pentru apelarea la mila publicului, tulburarea ordinii și liniștii publice și nerespectarea măsurilor de siguranță impuse prin actuala stare de alertă, pe fondul pandemiei de COVID -19.

           La regimul circulației pe drumurile publice, 5 conducători auto au fost sancționați cu amendă contravențională pentru oprirea sau staționarea neregulamentară în alte locuri decât cele prevăzute prin lege.

           De asemenea, au continuat activitățile comune cu D.A.S., pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea acestora la centrele sociale. Au fost identificate, astfel, 3 persoane fără adăpost pe raza municipiului, dar care au refuzat pe baza declarației sub semnătură privată, transportarea și internarea în centrele sociale acreditate.

           Acțiunile preventive vor continua și în perioada următoare, având ca principal obiectiv stabilit menținerea unui climat de ordine, curățenie și siguranță pentru târgovișteni.

           Lansăm același apel către cetățenii municipiului pentru a respecta în continuare normele de conviețuire socială și legislația în vigoare.