Comunicat de presă 15.03.2016

 

În perioada 10.03.2016-17.03.2016, delegația Poliției Locale din Castellon de la Plana este prezentă la Târgoviște pentru o vizită de lucru. Astfel, după ce a fost semnat în Spania în septembrie 2015, Acordul de Cooperare a fost certificat și de către Primăria municipiului Târgoviște, un proiect complex ce are la bază respectarea principiilor democrației, apărării drepturilor și libertăților, apropierii de cetățean și întărirea încrederii în polițistul local, ca principal apărător al comunității.

delegatie 3

De asemenea, delegația Poliției Locale Târgoviște și cea a Poliției Locale din Castellon de la Plana au fost prezente la sediul Poliției Locale Sector 2 București. Scopul reuniunii a fost acela de a semna Acordul de Cooperare și cu Poliția Locală Sector 2, Poliția Locală Pitești, Poliția Locală Galați și Poliția Locală Bacău.

delegatie 5

Acordul Polițiilor Locale are ca fundament dezvoltarea Programului european „PROXPOL” de prevenire și combatere a actelor cu violență, asigurarea unui climat de ordine și siguranță după modelul spaniol, asigurarea sprijinului de către poliția locală în mod egal și nediferențiat, apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în conformitate cu prevederile legislației europene și acordarea sprijinului corespunzător solicitărilor.

delegatie 6

În plus, programul prevede asigurarea unui schimb de experiență permanent între Poliția Locală din Castellon de la Plana și Polițiile Locale din România care au aderat la acest proiect, prin organizarea de cursuri de specializare, seminarii tematice și întâlniri periodice pentru formarea polițiștilor locali români conform tiparului european.

delegatie 7

Toate aceste întâlniri au ca obiectiv final dezvoltarea unui nou model de Poliție Locală, care să  fie cât mai aproape de cetățeni și să se implice cu fermitate în asigurarea unui climat de siguranță.