Comunicat de presă 11.04.2016

 

În săptămâna 11.04.2016-17.04.2016, Serviciul Circulație din cadrul Poliției Locale Târgoviște efectuează acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate normele privind parcarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

2

 Conform prevederilor Art. 100, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 448/2006, republicată, „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

3

Reamintim conducătorilor auto că „persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimație pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimație beneficiază de parcare gratuită”, potrivit Art. 65, alin. (2) din Legea nr. 448/2006, republicată.

4

În plus, atragem atenția asupra faptului că unii conducători auto parchează pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap fără a transporta sau fără a fi persoane cu handicap, chiar dacă afișează cardul-legitimație în parbriz, ceea ce contravine normelor în vigoare.

1

În acest sens, Poliția Locală Târgoviște recomandă respectarea cu strictețe a prevederilor legale.